Teslával a Mount Everestre? Egyáltalán nem lehetetlen küldetés

2022. 07. 20.
  • Tesla

Trenszen Csungking kínai vlogger a csapatával arra vállalkozott, hogy elektromos autókkal feljussanak a világ tetejére. A kalandot elképesztő felvételeken örökítették meg.

A világ nagy része Mount Everestként ismeri, tibeti nyelven Csomulungmának hívják a világ legmagasabb pontját. Trenszen Csungking, kínai utazó vlogger arra vállalkozott, hogy Kínában készült Tesla elektromos autókkal hódítja meg a hegyet. A kihívásról felvételek is készültek, így a kalandorokkal együtt élhetjük át ezt a nem mindennapi élményt.

Az ötletet eleinte Csungking családja is megvalósíthatatlannak tartotta. A közvélemény szerint egy belső égésű motoros autóval is lehetetlen lenne ez a küldetés, egy elektromos autót pedig képtelenség egy ilyen túrára feltölteni. Többen még az expedíció tagjainak életéért is aggódtak. Csungking szerint az utazás élménye mindenért kárpótolta őket.

„Egy ilyen kiránduláson számos váratlan kihívással kell szembenéznünk. Ezeket meg kell oldani, ha célba szeretnél érni. Ezen a túrán mondjuk az utazás nagyobb élményt nyújt, mint a cél. Volt dolgunk földcsuszamlásokkal, helyenként az autóban kellett aludnunk. A Teslában van Camp Mode, így nem okozott nehézséget” – fogalmazott a kínai kalandor.

Csungking elmondása alapján az elektromos autók egyáltalán nem szenvedtek a magaslati szakaszokon. A kísérlet elérte célját, a csapat megérkezett a Mount Everest alaptáborába. Bizonyítást nyert, hogy a villanyautók olyan helyekre is képesek eljutni, ahová hagyományos meghajtású társaik már nem. A videó megtekintése után alighanem kijelenthetjük: a lehetetlen nem létezik.

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.