Tesla megkezdte a felkészülést a Cybertruck gyártására

2022. 07. 13.
  • Tesla
  • Cybertruck
  • elektromos autó
  • pickup
  • elektromos pickup
  • autógyártás
  • Cybertruck gyártás

Az amerikai cég már megrendelte a villanymotorok gyártásához szükséges berendezéseket. 

A Tesla nagyjából egy év múlva kezdi meg a Cybertruck gyártását, ha minden a tervek szerint halad. Ennek érdekében az amerikai cég megkezdte a gyártásra való felkészülést. A legfrissebb hírek szerint a Tesla most rendelt jónéhány olyan berendezést, amelyek egyértelműen a Cybertruck gyártásához szükségesek. 

A TeslaMag.de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, a megrendelt gépeket a texasi Gigagyárba szállítják, ahol a Cybertruckot gyártása 2023 júliusában fog megkezdődni.  

A forrás azt is elmondta, hogy a most megrendelt felszerelések segítségével akár 750 ezer villanymotort is el lehet készíteni évente. A Cybertruck tervezett éves gyártási mennyisége 250 ezer darab. Vagyis ez a mennyiség elegendőnek tűnik ahhoz, hogy a csúcsmodellnek számító hárommotoros kivitel komplett hajtásláncát biztosítani tudja. 

Tesla Cybertruck szemből

Május végén a fémöntvények specialistájának számító IDRA-csoport bejelentette, hogy elkezdte egy 9000 tonnás hidraulikus présgép kivitelezését a Tesla számára. Ezzel a jármű karosszériájának hátsó része egy darabból elkészíthető. A Tesla már több hasonló, 6000 tonnás Giga Presst is használ, ám ezek nem alkalmasak a Cybertruck méreteihez. 

A legnagyobb kérdést az jelenti, hogy a Tesla ezúttal valóban képes lesz-e tartani a vállalt határidőt, és tényleg megkezdi a régóta várt Cybertruck gyártását. A 2019-ben bemutatott pickup iránt továbbra is erős érdeklődés tapasztalható, annak ellenére, hogy az amerikai cég már nem fogad új megrendeléseket a Cybertruckra az Egyesült Államokon kívülről, valamint a vállalat honlapjáról is lekerültek az árra és a specifikációkra vonatkozó információk. 

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.