A Tesla berlini gyára már májusban megkezdheti a tesztüzemet

2021. 02. 26.
 • Tesla
 • Elon Musk
 • Giga Berlin
 • Gigafactory
 • Németország
 • engedély
 • jóváhagyás
 • gyártás
 • termelés
 • Deutsche Bahn AG
 • vasúttársaság
 • Twitter

Teljes kapacitással a 2021-es év július/augusztusban indulhat meg a termelés Németországban.

Annak ellenére, hogy jelenleg némi bizonytalanság tapasztalható a Giga Berlin kivitelezési munkálataihoz kapcsolódó végleges engedélyezést illetően, a Tesla továbbra is gőzerővel folytatja a munkát Németországban. Olyannyira, hogy a kaliforniai elektromosautó-gyártó németországi logisztikai partnerének most közzétett adatai azt mutatják, hogy Elon Musk vállalata már májusban szeretné elindítani a tesztüzemet, míg a gyártás teljes kapacitással július/augusztus folyamán kezdődhet meg. 

Rolf Ostholt, egy szoftvercég tulajdonosa, aki a Deutsche Bahn AG-val (a német vasúttársasággal) dolgozik együtt, a Twitteren keresztül osztott meg néhány információt a Giga Berlin termelésének tervezett beindításával kapcsolatban. 

építkezési munkálatok a Giga Berlin területén

A Tesla arra kérte a Deutsche Bahn AG-t, hogy bizonyos feltételek és az előzetesen meghatározott mennyiségek figyelembevételével tervezze meg a konténerek vasúti szállítását. Az EV gyártó által megfogalmazott kérés alapján a cég fuvarozási igényei májustól jelentősen növekedni fognak, amikor a tervek szerint az üzemben megkezdődik a prototípusok tesztgyártása. 

 

Néhány hír a Giga Berlinről. A német vasúttársaság az egyik ügyfelünk, ma beszélt velük Zoomon keresztül. Elmondták, hogy a Tesla azt mondta nekik, hogy tervezzék meg a konténerek szállítását Berlinbe, ahol a prototípusok gyártása májusban, és a teljes gyártás júliusban/augusztusban kezdődik” – olvasható Ralf Ostholt Twitter-bejegyzésében. 

Ralf Ostholt Twitter-bejegyzése a Giga Berlinnel kapcsolatban

Természetesen jelen pillanatban ezek az információk csupán pletykának tekinthetők, hiszen egyelőre nincs pontos vagy hivatalos információ a gyártás megkezdésének időpontjáról, attól eltekintve, hogy a Elon Musk már több ízben megjegyezte, a termelés 2021 közepén indul a Giga Berlinben. 

A Tesla nem véletlenül nem hozza nyilvánosságra az első európai üzemének megnyitásával kapcsolatos pontos ütemtervet. Ugyanis a gyártás beindítása nem kizárólag attól függ, hogy milyen gyorsan sikerül befejezni a gyár kivitelezési munkálatait, és elkészíteni a gyártósorokat, hanem attól is, hogy a kaliforniai vállalat mikor kapja meg a végleges környezetvédelmi engedélyt. Azonban az mindenképpen egy pozitív jel, hogy az egyes üzemegységek berendezéseinek telepítésére vonatkozó jóváhagyásokat már megkapta a Giga Berlin.

A németországi gyárban, ahol elsősorban akkumulátorokat, akkucsomagokat és elektromos hajtásláncokat készítenek majd, illetve itt fogják összeszerelni az európai piacra szánt Model Y-okat is. 

 

 

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu), vagy Bachman Gergelyt (gergely.bachman@mahzrt.hu), akik készséggel áll rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.