Nézd meg, hogyan birkózik meg egy Tesla önvezető rendszere Michigan legveszélyesebb körforgalmával!

2020. 12. 14.
  • Tesla
  • önvezető autó
  • önvezető
  • Michigan
  • körforglom

A Dirty Tesla YouTube-csatornára feltöltött videóból kiderül, mire megy a technológia egy balesetveszélyes környezetben.

Európa számos pontján telepítenek körforgalmakat a lámpás kereszteződések helyére. Közlekedési szakértők szerint a körforgalmak javítják a közlekedésbiztonsági mutatókat. Az Egyesült Államokban ezzel szemben inkább veszélyesnek tartják őket. Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy az amerikai sofőrök közül sokan nem kellő odafigyeléssel közelítik meg a körforgalmakat, nem követik az elsőbbségadásra vonatkozó előírásokat.

A Dirty Tesla YouTube-csatorna tartalomkészítője arra vállalkozott, hogy Michigan állam legbalesetveszélyesebb körforgalmaiban teszi próbára a Tesla teljesen önvezető rendszerének béta verzióját. A körforgalom felé vezető úton az autó többnyire önvezető módban közlekedik. Egy darabig nem történik semmi különös, majd a kocsi tévesem áttér egy jobbra kanyarodó sávba, aztán a rendszer még időben korrigálja a hibát. Az első körforgalmat a terveknek megfelelően a második kijáratnál hagyja el az autó, ám sajnos nem a megfelelő sávba érkezik meg. Ettől eltekintve minden a legnagyobb rendben.

A második próbálkozásnál a Tesla rendszere észleli a körforgalomban lévő autók jelenlétét, és lefékezi a járművet. Ha a sofőr döntött volna, valószínűleg áthajt a körforgalmon, ám ezúttal talán az önvezető technológia választotta a biztonságosabb megoldást.

A több mint 18 perces videóban a Tesla teljesen önvezető rendszer béta verziója számos különböző forgalmi helyzetben mutatja be képességeit. Ha érdekel az önvezető technológia jelenlegi állása, a Dirty Tesla felvétele hasznos tapasztalatokkal szolgálhat.