Nem lesz hagyományos kormánykerék az új Tesla Model S-ben

2021. 07. 27.
  • Tesla Model S
  • új Tesla Model S

Elon Musk a Twitteren adott egyszavas válaszával utalt arra, hogy ragaszkodnak „yoke” kormányhoz.

2021 júniusában került sor az új Tesla Model S Plaid hivatalos bemutatójára. A nagyobb teljesítményű változat facelifttel és rövidebb töltési idővel igyekszik kiszolgálni az elektromos járművek kedvelőit.

Marques Brownlee, amerikai youtuber a múlt hét végén tett közzé egy videót, melyben a vadonatúj Tesla Model S Plaid autóját mutatja be. Az MKBHD néven ismert online tartalomkészítő dicsérő szavakkal szólt a gyártó által eszközölt módosításokról, szerinte a Tesla egyértelmű fejlődést tud felmutatni – szinte – minden területen. Az aprócska közbeszúrásra azért van szükség, mert Brownlee nem igazán elégedett a „yoke” elnevezésű kormánnyal.

„Van bármi esély a hagyományos kormánykerék opcióra?” - tette fel a kérdést az amerikai híresség a Twitteren. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy egyszavas, „Nem” válasszal reagált. Ennél egyértelműbb állásfoglalás talán nem is létezik.

Yoke

Brownlee szerint a futurisztikus kormány legnagyobb problémája, hogy túlságosan érzékeny az érintésekre, ehhez pedig nehéz hozzászokni. A téglalap alakú szerkezet határozott előnye, hogy jobban rá lehet látni a műszerfalra, ám az amerikai youtuber mellett több kritikus is inkább a hátrányokat emelte ki a „yoke”-kal kapcsolatban. Elon Musk válaszából következtethető, hogy a Tesla tisztában van a felhasználók negatív benyomásaival, mindezek ellenére ragaszkodik a formabontó elképzeléshez. 

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.