Megkezdődött a ráncfelvarrott Tesla Model X kiszállítása

2021. 10. 19.
  • Tesla
  • Model X ráncfelvarrás
  • elektromos autó
  • villanyautó
  • SUV
  • modellfrissítés
  • facelift
  • Model X Plaid

A szabadidő-autó kategóriájának legjobb légellenállási együtthatójával rendelkezik.

Néhány hónappal a frissített Model S piacra dobását követően a Tesla elkezdte a szintén ráncfelvarráson átesett Model X első példányainak kiszállítását is. 

A kaliforniai gyártó legnagyobb elektromos autójának forgalmazása még 2015-ben indult, az akár hét személy szállítására is alkalmas villanyhajtású SUV első jelentős faceliftjére pedig idén januárban került sor. A frissítés során optimalizálták a Model X légellenállását, melynek köszönhetően a Tesla adatai alapján jelenleg ez a világ legjobb aerodinamikai együtthatójával rendelkező szabadidő-autója. 

Ami az újdonságokat illeti, az 5, 6 vagy akár 7 üléses kivitelben is elérhető Model X gyakorlatilag ugyanazokon a változásokon esett át, mint a Model S. Az SUV is megkapta a maga Plaid verzióját, ami 1020 lóerős teljesítmény ad le, és mindössze 2,6 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet. 

átadásra váró faceliftes Tesla Model X-ek egymás mellett

Hatótáv tekintetében továbbra is a Long Range kivitel teljesít jobban, így egyetlen feltöltéssel akár 580 kilométert is képes megtenni. Ezzel szemben a sokkal inkább a teljesítményre kihegyezett Plaid változat „csupán” 547 kilométert bír. 

A ráncfelvarrás során teljesen megújult a Model X utastere. A korábban függőlegesen elhelyezett, 17 colos központi érintőkijelző a Model 3/Y példáját követve vízszintesen került a műszerfalra. Akárcsak a megújult Model S esetében, a hagyományos kormány helyett akár a futurisztikus szarvkormánnyal is kérhetjük az autót. Emellett a második sorban utazók is kaptak egy saját kijelzőt, amelyen akár videójátékokat is lehet játszani, sőt, a Tesla szerint valódi játékkonzolélményt képes biztosítani. 

ráncfelvarrott Tesla Model X utastere

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.