Már PIN-kóddal is zárható a Tesla Model 3 kesztyűtartója

2020. 10. 01.

Megérkezett a legújabb szoftverfrissítés két apró, de fontos újítással.

A Tesla elkezdte közzétenni legújabb, 2020.40-es verziószámú szoftverfrissítési csomagját, melyben két kisebb újdonság is megtalálható: a Priority Bluetooth Device és a Glovebox PIN, vagyis a PIN-kóddal zárható kesztyűtartó.

Apró, de annál hasznosabb újdonságok. De mit is kell tudni róluk?

Korábban több Tesla tulajdonos is panaszkodott arra, hogy amikor beszállt az autójába, nem a saját, hanem a barátnője/felesége lejátszási listájának egyik száma csendült fel a hangrendszerből. A kaliforniai cég most orvosolta ezt a problémát.

A Tesla 2020.40-es verziószámú szoftverfrissítésében egy Priority Bluetooth Device névre hallgató új funkciót találunk, melynek köszönhetően hozzárendelhetjük az elsődlegesen preferált eszközt a vezetői profilunkhoz. 

Tesla Model 3 utastér, az érintőképernyőn „Tesla Software Update” felirattal

„Annak érdekében, hogy elkerüljük a nem megfelelő telefonhoz való csatlakozást, most beállíthatjuk az elsődleges Bluetooth-eszközt. Így első körben az autó automatikusan a kiválasztott profilhoz társított eszközhöz próbál meg csatlakozni, mielőtt megpróbálna csatlakozni más párosított telefonokhoz” – áll az elektromosautó-gyártó hivatalos közleményében. 

Ha aktiválni szeretnénk az új funkciót és az elsődleges Bluetooth-eszközt szeretnénk a profilunkhoz rendelni, „meg kell nyomni a Bluetooth ikont az érintőképernyő felső részén, kiválasztani a megfelelő telefont és rányomni a Priority Device opcióra”.

A másik újdonság a „Glovebox PIN” szolgáltatás, melynek segítségével beállíthatunk egy kódot, így csak annak beütését követően lehet kinyitni a kesztyűtartót és hozzáférni annak tartalmához.

Tesla Model 3 utastere nyitott kesztyűtartóval

Annak érdekében, hogy még nagyobb biztonságban tudhasd a kesztyűtartóban lévő értékeidet, akkor a Controls > Safety and Security > Glovebox PIN menüpontban állíthatjuk be a négyjegyű biztonsági kódot.

A Tesla már korábban elérhetővé tette a „PIN to Drive” funkciót, hogy abban az esetben is garantálja az autó biztonságát, ha ellopnák a kulcsait, és mivel a Model 3-as és Model Y kesztyűtartója csak az érintőképernyőn keresztül érhető el, a Tesla most ehhez is egy PIN-kódos védelmet rendelt. 

A szoftverfrissítés emellett olyan „kisebb fejlesztéseket és hibajavításokat” is tartalmaz, amelyekről a gyártó hivatalos közleménye nem tesz említést.