Könnyebb töltés vontatáskor az új Tesla Supercharger Lot Designnal

2023. 01. 20.
  • Supercharger

Az új megoldást egy dániai Supercharger-állomáson vezették be.

A Tesla Supercharger-hálózata a világ legnagyobb EV-töltőhálózata, világszerte több mint 40 000 kiállással, amelyek akár 250 kW teljesítményt is kínálnak. 

Hagyományosan egy Tesla Supercharger-helyen a töltőoszlopok úgy vannak elhelyezve, hogy a parkolóhelyre be kell állni vagy vissza kell tolatni. Ez nem éppen ideális azok számára, akik utánfutót vontatnak, mivel az utánfutó akadályozhatja a többi töltőálláshoz való hozzáférést, attól függően, hogy a vezető hogyan parkol.

Ha a hely tele van, ami néha előfordul, az is megeshet, hogy az utánfutót le kell csatolni, ami nem éppen kényelmes. A Tesla által bemutatott új parkoló kialakításával azonban erre többé nem lesz szükség.

A vállalat TeslaCharging fiókján közzétett tweetben a dániai Kliplevben megnyitott, újratervezett Supercharger parkoló összesen 24 oszlopot tartalmaz, amelyek közül 8 a parkoló közepén helyezkedik el, elegendő helyet biztosítva az utánfutók számára.

Az összes állás a V3-as típusba tartozik, és akár 250 kW teljesítményt is képes leadni mind a Tesla EV-knek, mind pedig más, CCS-kompatibilis, nem Tesla-járműveknek. Más szóval, ez egyike azoknak a parkolóhelyeknek, amelyek a vállalat kísérleti programjának részei, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen típusú, CCS-csatlakozóval rendelkező EV töltsön a helyszíneken.

Ez az érdekes kialakítás maximalizálja a rendelkezésre álló helyet, de ahogy egy kommentelő rámutatott a Twitteren, ez nem az első Supercharger parkoló, amely áthúzható parkolót kínál. Hasonló helyszínt láttak a kaliforniai Mantecában is.

Mivel a Tesla felpörgeti a gyártást és a kiszállításokat, miközben a Cybertruck és az új Roadster bevezetésére készül, csak idő kérdése volt, hogy a Supercharger-állomások új és továbbfejlesztett kialakításával rukkoljon elő.