Hamarosan megkezdődhet a közlekedés Elon Musk alagútjában

2020. 08. 07.

A The Boring Company megkapta a szükséges engedélyeket Las Vegasban.

Elon Musk vállalata, a The Boring Company megkapta a szükséges engedélyt, hogy Tesla járművek bevonásával a Las Vegasban található „Loop”-ot elektromos közlekedési hálózattá bővítse. A múlt évben a The Boring Company egy földalatti alagútrendszer létrehozását kezdeményezte Las Vegasban, ahol automatizált Teslák szállítanák az utasokat nagy sebességgel.

A projektet a Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) kezdeményezte, amely többek között a város hatalmas konferencia-központját is üzemelteti. Több mint 180 ezer négyzetméteres kiállítói területével ez a világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye.

Jelenleg a már egyébként is óriási komplexumot éppen egy új helyszínnel bővítik, amelyet 2021-ben fognak megnyitni a nagyközönség előtt, és egy új megoldásra van szükségük, hogy a látogatókat mozgatni tudják a konferencia-központ különféle csarnokai között.

Tömegszállításra megálmodott Pod a Loophoz látványterv

2019 májusában az LVCVA végül a The Boring Company 50 millió dolláros projektjét választotta, mint a központ új, hivatalos közlekedési megoldását.

Összességében a távlati cél azonban egyértelműen az, hogy a közlekedési rendszert idővel kiterjesszék egész Las Vegasra. A tervek szerint a The Boring Company kaszinóról kaszinóra haladva fogja egyre tovább bővíteni a hálózatot, míg végül képesek lesznek lefedni az egész várost.

A 2020-as év elején a Resorts World Las Vegas, egy jövő nyáron megnyíló új kaszinókomplexum és az Encore At Wynn is jelezte, szeretnék, ha az alagúthálózatot úgy bővítenék ki, hogy az elérjen egészen a két kaszinóig.

A hírek szerint ezeket a kérelmeket most jóváhagyta a Clark County Commission (Clark megyei közgyűlés). Így most már semmi akadálya sincs, hogy a két kaszinó is Elon Musk innovatív tömegközlekedési rendszerének része legyen, és megkezdődjenek a kivitelezési munkálatok, bekapcsolva a két kaszinót a Las Vegas Convention Centerrel összekötő alagúthálózatba.

Izgatottak vagyunk, hogy megkaptuk a megyei közgyűlés jóváhagyását a tervezett állomás és az alagút építésével kapcsolatban. Már alig várjuk, hogy megtehessük a következő lépést, és létrehozhassunk egy innovatív közlekedési megoldást a látogatóink számára” – nyilatkozta Scott Sibella, a Resorts World Las Vegas elnöke.

Podok várakoznak, hogy behajtsanak a Loopba látványterv

A Loopon keresztül a kongresszusi-központ és a Resorts World közötti mintegy 3 kilométeres távolság így alig 2 perc alatt megtehető lesz a Tesla járművei által biztosított hipergyors szolgáltatásnak köszönhetően.

Ám arról egyelőre még nincs információ, hogy az alagút bővítése mikor kezdődhet el, és mikor indulhat el benne a közlekedés. Ám az már borítékolható, hogy ezzel elindult a dominó-effektus, és egymás után jelentkeznek majd a kaszinók, hiszen senki sem szeretne lemaradni a versenytársai mögött. Ez pedig hamarosan már a világ első, egy teljes városra kiterjedő Loop hálózatának elkészülését eredményezheti.

A legnagyobb problémát az okozhatja, hogy a koronavírus-járvány következtében nagyon sok kaszinó anyagi nehézségekkel küzd, így nem feltétlenül szeretnének komolyabb összeget invesztálni a The Boring Company projektjébe.