Elon Musk szívesen eszmét cserélne Vlagyimir Putyinnal

2021. 02. 16.
  • Elon Musk
  • Tesla
  • SpaceX
  • Twitter
  • Vlagyimir Putyin
  • Kreml
  • Clubhouse
  • beszélgetés
  • eszmecsere

A Kreml szerint Musk javaslata egy roppant érdekes felvetés.

A Tesla alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk egy újabb érdekes lépéssel hívta fel magára a figyelmet, ám ezúttal nem egy új autó formatervével, vagy egy forradalmi ötlettel állt elő. A dél-afrikai születésű üzletember február 13-án a Twitteren keresztül hívta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt egy megbeszélésre, és egyelőre úgy tűnik, a Kreml is nyitott a lehetőséggel kapcsolatban, amit egy nagyon érdekes ötletnek tartanak. Még mielőtt döntés születhetne Musk felkérését illetően, a Kreml képviselői szeretnék alaposan megvizsgálni az összes részletet. 

Musk szombaton egy Twitter-bejegyzésben jelölte meg a Kreml hivatalos oldalát, és hívta meg Putyint egy közös online beszélgetésre egy új közösségi média platformon, a Clubhouse-on keresztül. Itt az emberek nemcsak beszélgethetnek egymással, de akár csatlakozhatnak is az őket érdeklő témákban folyó párbeszédekhez. 

Dimitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára elmonda, a Kreml egy határozottan érdekes lehetőségnek tartja Musk javaslatát, ugyanakkor megjegyezte, hogy Putyinnak semmi köze a Kreml közösségi médiafiókjához, és hogy a Kremlnek meg kell vizsgálnia a kérdést, mielőtt érdemben reagálhatnának a felkérésre.

Első körben szeretnénk megvizsgálni, és átlátni, mit is takar ez a javaslat pontosan. Csak ezt követően tudunk igent vagy nemet mondani, de összességében ez határozottan egy nagyon érdekes felvetés” – mondta Peskov az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva.

Elon Musk mosolyogva, a háttérben egy telefonon képernyője a Clubhouse alkalmazással

 

Ha sikerül tető alá hozni, a Musk és Putyin közötti beszélgetés minden bizonnyal egy óriási érdeklődésre számot tartó esemény lesz. Igaz, a Clubhouse felületén keresztül mindössze 5 ezer látogató tud becsatlakozni, és meghallgatni az üzletember és az elnök eszmecseréjét. Addig is az internetes közösség már a lehetséges témákat találgatja, mint például az űrkutatás fejlődése, vagy éppen a klímaváltozás aktuális kérdései. 

Remélhetőleg a Kreml gyorsan végez a „részletek alapos vizsgálatával”, és hamarosan választ kaphatunk a kérdésre, vajon leül-e Vlagyimir Putyin a virtuális térben eszmét cserélni Elon Muskkal.

 

 

 

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd Mudri Dániel kollégánkat, aki készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).