Elon Musk legjobb Twitter-bejegyzései

2020. 12. 27.
 • Elon Musk
 • Tesla
 • SpaceX
 • The Boring Company
 • Twitter
 • Twitter-bejegyzés
 • tweet
 • közösségi média
 • zombiapokalipszis
 • lángszóró
 • Mars
 • űrutazás
 • laposföld-hívő
 • földönkívüli
 • Teslaqula
 • tequila
 • troll
 • Gigafactory
 • CGI
 • piramis

A zombiapokalipszistől a trollkodáson keresztül a zseniális áprilisi tréfáig.

A közösségi média megannyi felülete közül a Twitternek eleddig valahogy nem sikerült gyökeret vernie hazánkban. Ennek valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy ezen a platformon mindössze 280 karakterbe kell sűrítenünk gondolatainkat egy-egy bejegyzés esetében. Mi magyarok pedig szeretjük bő lére ereszteni a mondandónkat. 

Pedig nem is olyan kevés az a 280 karakter, hiszen a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk minden fontos, a cégeivel kapcsolatos friss hírt, újdonságot és nagy bejelentést a Twitteren tesz közzé. Emellett pedig folyamatosan az új, világmegváltó ötleteivel bombázza követőit, valamint vérprofi trollokat megszégyenítő kreativitással járatja a bolondját mindenkivel. 

És mindamellett, hogy Musk tweetjei roppant szórakoztatóak, a dél-afrikai születésű vállalkozó egy pillanatig sem ódzkodik attól, hogy akár saját magából is viccet csináljon. Ezt pedig nem sok komoly üzletember mondhatja el magáról. 

Bár az idei év nem sok pozitívummal szolgált, most összegyűjtöttem Musk legjobb Twitter-bejegyzéseit annak reményében, hogy a nagy álmodozó tweetjei segítenek – ha csak néhány percre is, de – kicsit feledtetni a 2020-as év viszontagságait. 

 

1. Lángszóró „zombiapokalipszis” esetére

Ha azt mondom: The Boring Company, jó eséllyel elsőre mindenkinek a lángszóró jut eszébe. A cég által piacra dobott eszköz értékesítését Musk a Twitteren is jó alaposan megtámogatta, mondván: egy esetleges zombiapokalipszis kitörésekor jó szolgálatot tesz majd. Ráadásul, ha mégsem váltaná be a hozzá fűzött reményeket az élőholtak ellen, visszafizetik az árát. 

Twitter-bejegyzés a zombiapokalipszissel kapcsolatban

 

2. Musk nem „gyárt” élőholtakat

Musk a The Boring Company lángszóróit népszerűsítő tweetjét követően még egy lapáttal rátett az őrületre, és kategorikusan tagadta, hogy egy zombiapokalipszis kirobbantásán munkálkodna annak érdekében, hogy így generáljon minél nagyobb keresletet a cége termékei iránt. 

Twitter-bejegyzés a zombiapokalipszis kirobbantásával kapcsolatban

 

3. A Föld lapos, a Mars gömbölyű

Egyik bejegyzésében Musk azzal viccelődött, vajon miért nem létezik egy Lapos Mars Társaság, amely szolidaritást vállalhatna a Lapos Föld Társasággal. Mire a laposföldi-hívők csoportja kijelentette, ennek semmi értelme sem lenne, hiszen már korábban bizonyítást nyert, hogy a Mars gömbölyű.

Twitter-bejegyzés a Lapos Mars Társasággal kapcsolatban

 

4. Musk, a földönkívüli

Többen tudni vélik, hogy Musk sikereinek titka abban rejlik, hogy valójában nem is erről a planétáról származik. Ezért szeretne minden áron űrhajót építeni, hogy hazatérhessen szülőbolygójára, a Marsra. Természetesen a SpaceX vezére tagadott minden ezzel kapcsolatos találgatást, de előtte a biztonság kedvéért még hazatelefonált. 

Elon Musk tagadja, hogy földönkívüli lenne

 

5. Áprilisi tréfa

Musk sosem titkolta, hogy nagyon nehezen sikerült jövedelmező vállalkozást faragni a Teslából. Többször a szakadék széléről táncoltak vissza. Még egy áprilisi tréfát is elsütött azzal kapcsolatban, hogy a cég csődbe ment, amit nagy mennyiségű „Teslaqula” elfogyasztásával próbált feldolgozni. Ám a legnagyobb poén, hogy azóta a Tesla nemhogy a világ egyik legsikeresebb vállalkozásává vált, de idén ősszel még a sajátmárkás tequilát is elkészítették. Igaz, nem a beharangozott Teslaquila néven. 

Twitter-bejegyzés a Tesla csődjével kapcsolatban, Elon Musk tequilától kiütve

 

6. Tony Stark vagy Doktor Genya?

Musk nagyon is tisztában van azzal, hogy előszeretettel hasonlítják a popkultúra pozitív és negatív karaktereihez. A Falcon 9-es rakéta 2015-ös fellövése kapcsán kijelentette, ha a kísérlet sikerrel zárul, ideje lesz fejet hajtania a gonosz zseni sztereotípia előtt, és beruházni egy főhadiszállásra egy vulkán gyomrában. 

Twitter-bejegyzés a vulkán gyomrában létesítendő főhadiszállásról

 

7. Minden csak nézőpont kérdése

Ami tényleg különleges Elon Musk közösségi médiás szereplésével kapcsolatban, hogy nemcsak rendszeresen posztol, de előszeretettel válaszol a neki szegezett kérdésekre, még az egészen abszurdakra is. Ebből gyakran elképesztő elméletek születnek, melyek rávilágítanak arra, hogy minden csak nézőpont kérdése. Hiszen egy szoba plafonja valójában padló, csak más szemszögből nézve. 

Twitter-bejegyzés arról, hogy minden csak nézőpont kérdése

 

8. Őszintén a gyengeségekről is

Musk abból sem csinál titkot, hogy az alváshoz némi gyógyszeres segítségre van szüksége. Sőt, azt is felvetette, hogy a pihent humora, valamint az ötleteinek javarésze is az általa rendszeresen szedett, Ambien nevű altató egyik mellékhatásának eredménye. Annak ellenére, hogy többen aggódnak az altatók addiktív hatása miatt, úgy tűnik, Musk számára saját gyengesége csak egy újabb humorforrás. 

Twitter-bejegyzés az altatókról

 

9. „Szeretem a Twittert

Egy régi mondás úgy tartja, hogy legalább naponta egyszer el kell mondanunk a hozzánk közel álló embereknek, hogy szeretjük őket. Úgy tűnik, Musk is ezt a tanácsot követi, és még a kedvenc közösségi felületétől sem sajnálja az elismerő szavakat. 

Elon Musk vallomása a Twitter szeretetéről

 

10. Trollkodás mesterfokon

Számos összeesküvés-elmélet kering azzal kapcsolatban, hogy az űrutazás csak egy óriási kamu, amit az amerikai kormány talált ki, hogy átverje az embereket. Musk pedig előszeretettel önt még egy kis olajat a kétkedők által táplált tűzre. Hogy miért éjszaka történik a kilövések és a landolások jelentős része? Roppant egyszerű, így könnyebb megcsinálni a trükkfelvételeket. 

Twitter-bejegyzés a manipulált rakétakilövésekről

 

11. Büszkén vállalja a „másságát”

Eléggé furcsa fickó vagyok. Épp itt az ideje, hogy a világ is megtudja.

Twitter-bejegyzés arról, hogy Elon Musk „furcsa” fickó

 

12. Fontos a méretarány

Musk tisztában van vele, hogy az igazán jelentős ötleteket nehéz megérteni. Így, hogy mindenki egyszerűbben el tudja képzelni, mekkora is a valójában Tesla Gigafactory üzeme, nem négyzetméterben vagy négyzetlábban adta meg a gyár alapterületét. Inkább kiszámolta, hogy a létesítmény 50 milliárd hörcsögnyi területen fekszik. 

Twitter-bejegyzés a Gigafactory méretarányairól

 

13. A felhasználói visszajelzések

A dél-afrikai üzletember nemcsak öncélú posztolgatásra használja a közösségi felületet. Olyannyira, hogy nem csak meghallgatja a tulajdonosok által felvetett ötleteket, de meg is valósítja azokat. Mint például a PIN-kóddal nyitható/zárható kesztyűtartót. 

Twitter-bejegyzés a PIN-kóddal nyitható kesztyűtartóról

 

14. A piramisok rejtélye

„Egyértelmű, hogy a piramisokat földönkívüliek építették” – twittelte Musk. Hogy ez csak egyszerű, színtiszta trollkodás, esetleg egy rendkívül vad összeesküvés-elmélet a Tesla igazgatója részéről, azt mindenki döntse el saját belátása szerint. 

Twitter-bejegyzés az űrlények által épített piramisokról

 

15. Elon művészi énje

Végezetül pedig egy gyönyörű felvétel a SpaceX egyik rakétájáról. Ugye, milyen fantasztikus dolgokra képes a CGI?

Twitter-bejegyzés egy SpaceX rakétáról naplementében

 

 • Interestin Engineering
 •  

  Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd Mudri Dániel kollégánkat, aki készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).