A Dunába úszott Tökölnél egy Tesla

2022. 09. 08.
  • Tesla X

Vízben egy Tesla X, a katasztrófavédelem nem vállalta a sérülésmentes mentést. 

A tököli kompátlehajtónál készültek a képek szeptember 7-én este, amelyet a Tököli közügyek, majd híroldalak is átvettek, és amelyen egy félig víz alá került Tesla X látható. Eddig nem derült ki, a jármű hogyan került a Dunába.

A Pest Megyei Katasztrófavédelem a HVG.hu megkeresésére elmondta, hogy a járműben nem tartózkodott senki. Mivel a helyszínre siető katasztrófvédelmis kollégák nem vállalták, hogy az elektromos autó sérülés nélkül kiemeljék a vízből a saját eszközeikkel, a tulajdonos saját költségén oldja meg a mentést.

Évekkel korábban készült egy videó, amin egy áradás után egy Tesla Model X-szel áthajtanak a vízzel elöntött utcán. A riporter akkor óva intett attól, hogy bárki is hasonló veszélyes mutatványba kezdjen.

Maga Elon Musk 2016. június 19-én úgy nyilatkozott, hogy a Tesla Model S elég jól lebeg a vízen, és egy rövid ideig akár csónakként is funkcionálhat, de ő is figyelmeztetett, ne próbálják ki ezt otthon vagy máshol a tulajdonosok. 

Ugyanez a kérdés a Tesla Model X-e kapcsán is felmerült különböző fórumokban (pl. itt), de a Tesla vezére nem reflektált az X model kapcsán felmerült vizes kérdésekre.

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.

Kép forrása: Fekete Erik