A Tesla 2020 januárjában kezdte meg első európai üzemének kivitelezését a német főváros, Berlin szomszédságában. Ahogy a cikk végén található videóban is látható, a munkálatok jól haladnak. Olyannyira, hogy még utcát is volt idő elnevezni az elektromos autógyártóról. 

A hírt @Gf4Tesla nevű felhasználó osztotta meg a Twitteren. Bejegyzésében egy képet is posztolt az utcatábláról, melyet augusztus 14-én, pénteken reggel helyeztek ki a hatóságok. Az új utca közvetlenül a kaliforniai cég berlini Gigafactory-ja mellett fut majd, amely az A10-es autópályából leágazó L38-as főút mellett fekszik.

@Gf4Tesla tweetje a Tesla Straße utcatábláról

Az illetékesek szerint az utcatábla kihelyezése a Tesla németországi jelenlétére utal. Már ha a Giga Berlin építése önmagában nem lenne eléggé jelzésértékű. A Palo Altó-i vállalat már eddig is kimondottan népszerű volt a helyiek körében, hiszen az új gyárának köszönhetően új munkahelyeket teremt, amelynek kedvező gazdasági hatása már most tetten érhető.

Ugyanakkor a tábla kihelyezése egyfajta jelzés a kormányzat részéről, hogy hivatalosan is elfogadták a Tesla jelenlétét. Az utcákat általában fontos történelmi személyiségekről nevezik el, vagy gyakran hordoznak szimbolikus jelentéstartalmat azzal kapcsolatban, amit egy adott terület képvisel. Míg nálunk szinte nem is lehet találni olyan települést, ahol ne lenne Ady Endre, Dózsa György, Petőfi Sándor vagy Kossuth Lajos után elnevezett utca, addig például a SpaceX kaliforniai székhelye Hawthorne-ban a Rocket Roadon található.

Bár a Google Maps egyelőre még nem frissítette a rendszerét, de a Tesla Straße már az Apple Maps alkalmazásban és több GPS navigációban is megtalálható.

Tesla Straße az Apple Maps alkalmazásban

Ami az építkezést illeti, a Giga Berlin helyszínén jelenleg már az épületek vázszerkezetének befejezésén dolgoznak. Legjobban a Drive Unit épülete áll, ahol már befejezték a szerkezeti váz felállítását, és már az épület falait, illetve a tetőt húzzák fel. Ahogy a felvételeken az is jól látható, hogy a fényezőműhely és a Body In White épület is gyors tempóban készül, hiszen az épületeket előre gyártott panalekből készítik, amelyeket csak a helyükre kell illeszteni.

A tervek szerint a Giga Berlin 2021 júliusában kezdi meg a termelést, és első körben Model Y-okat készítenek majd a német fővárosban.

 

 

Forrás:

Teslarati