2021 második negyedévében is eladási rekordokat döntött a Tesla

2021. 07. 06.
  • Tesla
  • eladási rekord
  • elektromos autó
  • Elon Musk

A vállalat több mint 200 ezer autót értékesített az elmúlt három hónapban.

Június hónap végeztével nyilvánosságra hozta legfrissebb eladási mutatóit a Tesla. Az előzetes elvárásokat túlteljesítve, a kaliforniai autógyártó 2021 második negyedévében is rekordokat döntött. Elon Musk cége az elmúlt három hónapban összesen 201 250 modellt értékesített világszerte.

Tesla Model 3 Long Range

A Model 3 és a Model Y összesített eladási mutatója az adatok szerint 199 360 példányt számlál, könnyedén állíthatjuk tehát, hogy ez a két modell húzza továbbra is a Tesla szekerét. Az elektromos autók szegmensének piacvezetője 184 800 járművet értékesített az első negyedévben, a mostani számok tehát jóval szebben mutatnak, mint az – akkor szintén rekordot jelentő – év eleji teljesítmény.

„A második negyedévben több, mint 200 ezer autót gyártottunk és értékesítettünk. Munkatársaink kiemelkedő munkát végeztek, a globális ellátási lánc és logisztika kihívásaival megbirkózva. A nettó bevételünkről és pénzforgalmunkról szóló adatokat a második negyedévről szóló pénzügyi adatokkal együtt fogjuk nyilvánosságra hozni. A szállítási adatainkat annak tükrében érdemes figyelni, hogy csak akkor tüntetjük fel az autókat a listán, amikor az adott modell megérkezett az ügyfélhez, és minden papírmunka lezárult. Pozitívan tekintünk a jövő felé, és örömmel nyugtázzuk a közelmúlt teljesítményét” – áll a Tesla által kiadott közleményben.

Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd kollégáinkat, Král Ádámot (adam.kral@mahzrt.hu) vagy Luczek Dávidot (david.luczek@mahzrt.hu), akik készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.

Inside EVs