Tesla vásárlás - GY.I.K.

Sokakban rengeteg kérdés merült fel a Tesla Model 3-akkal kapcsolatban, készültünk egy rövid gyakori kérdések összefoglalóval, hátha innen rövid válaszok útján megkapja az érdeklődő az alapvető válaszokat a kérdéseire... köztük a legfontosabbra: hogyan vásárolható meg a Tesla Model 3?

Elképesztő mennyiségű megkeresés érkezik a Tesla modellekkel és legfőképpen a Model 3-asokkal kapcsolatosan a Magyar Autókereskedőház Zrt. értékesítésére. Ezért úgy gondoltuk, hogy gyakori kérdések formájában megpróbálunk rövid válaszokat adni egyes kérdésekre, melyeket alapvetően kapunk. Lássuk mik a leggyakoribb kérdések, melyek felmerülnek az ügyfelekben:

1. Milyen felszereltséggel és milyen áron érhetőek el a Tesla Model 3-asok? Mit tartalmaz a vételár?

A Model 3-asok jelenleg háromféle variációban érhetőek el, ezek pedig az alábbiak (330 HUF = 1 EUR árfolyamon történt a váltás):

Ezek a Tesla Model 3 árak fekete külső színben, fekete bőr belsővel és Long és Standard Range modell esetében 18’-os alumínium felnikkel, a Performance esetében az alap 20’ kerekekkel kerültek meghatározásra. Ez az ár tartalmazza az alapvető extrákat, mint légkondícionálás, elektromos ablakok, stb., továbbá a kettes szintű önvezetést (távtartó  tempomat és út követés autópályán). A vételár része szintén a jármű Magyarországra történő szállítása, a jármű műszaki vizsgáztatását övező költségek, illetve a Magyar Autókereskedőház Zrt. megtérülése és munkadíja.

Minden további szín, akár kívül akár belül feláras, továbbá feláras a hármas szintű önvezetés és a 19’-os felni is. Ezekről való bővebb felvilágosításért keresse kollégáinkat az elérhetőségeinken.

2. Igényelhető-e az állami támogatás ezekre a járművekre?

A Tesla modellekre több támogatási lehetőség adott jelenlegi szabályozások szerint, melyek az alábbiak:

Ezen lehetőségek igényelhetőek a MAH Zrt.-nél, kattintson a támogatás típusára és a további oldalakon olvashat azokról részletesen vagy a támogatás igénybevételéhez kérje kollégáink segítségét, akik készséggel állnak rendelkezésére. 

3. Mi a Model 3 rendelés, vásárlás folyamata?

A rendelés alapvetően a modell konfigurálásával kezdődik. Kollégáimmal történő kapcsolatfelvétel után meghatározásra kerül a konkrét igény, melyet lekonfigurál a MAH Zrt. kollégája a TESLA weboldalán, majd ez alapján meghatározza a vételárat. Amennyiben finanszírozás igénybevételével történik a vásárlás, a megrendelés előtt bonitás (hitel) vizsgálatra kerül sor, mely alapján az adott hitelintézet minősíti az ügyfelet, hogy megfelelő fizetőképességű-e a kiválasztott konstrukcióra.

Egyösszegű vásárlás vagy pozitív hitelbírálat esetében aláírásra kerül a megrendelői szerződés, a vevőnek át kell utalnia az abban szereplő induló díjat és ezzel realizálódik a vásárlás. Ezek után a MAH Zrt. kollégái megrendelik a járművet, majd egyeztetik a szállítást. Miután Magyarországra megérkezik a járműa vásárló azt a műszaki vizsgáztatás után megtekinti, majd abban az esetben ha finanszírozott a jármű, a lízinges papírokat, ha egyösszegű vásárlás akkor pedig a standard adás vételiket aláírja. A maradék vételár átutalása, illetve a banki folyósítás után pedig átadásra kerül az új Tesla.

3. Milyen finanszírozás vehető igénybe a MAH Zrt.-nél? Milyen THM érhető el?

Vállalkozásunknál számos finanszírozó intézet konstrukciója elérhető, legyen az zártvégű vagy nyíltvégű pénzügyi lízing vagy akár tartós bérlet. A tartós bérletet a MAH Zrt. leányvállalata a Magyar Flottakezelő nyújtja.

2012 óta a nyíltvégű pénzügyi lízing lehetővé teszi a személygépjárművek esetén az áfa visszaigénylését. Ez a konstrukció jellemzően vállalkozásoknak ideális, magánszemélyeknek a zártvégű pénzügyi lízinget javasoljuk.

Kamataink alacsonyak, egyes finanszírozó intézetekkel való kapcsolatunkat tekintve a piac egyik legjobb konstrukciói állnak a rendelkezésünkre. A finanszírozások kezdő minimum befizetése 20%, a maximális futamidő pedig 72 hónap. Alapvetően HUF alapon működnek a finanszírozások, de vállalkozások esetében indokolt esetben EUR alap is igényelhető.

4. Milyen biztosítási lehetőségek vannak (casco, KGFB)?

Kötelező gépjármű felelősség biztosítás nem különösképpen nehezen köthető ezekre a gépjárművekre, viszont a casco már igen. Ezért egyes biztosítókkal való folyamatos egyeztetés végül eredményhez vezetett és kedvező casco terméket tudunk közvetíteni ügyfeleinknekÖsszegzésképpen a teljes körű biztosítási ügyintézést is átvállaljuk Öntől.

5. Hogyan tudom tölteni az autót?

Alapvetően a töltés rendkívül egyszerű folyamat.

A Tesla minden járműhöz 2db töltőkábelt biztosít, melyek az alábbiak:

Ezen felül akinek az otthonában ki van alakítva 3 fázisú áramvételezési hely, annak lehetősége van otthon is kihasználni a járműve inverterének maximumát, melyhez nincs más dolga, mint megvásárolni egy Tesla fali töltőt, amit egy szakemberrel beköttetve már használható is. Ezzel a töltőkábellel a Model 3 Long Range töltési ideje szintén 6-7 óra, az X és S modelleké pedig 6 óra.

Az országban egyre több és több úgynevezett „villám töltő” kerül folyamatosan kiépítésre, melyekhez nem kell kábelt vinnünk, hiszen az fixen a töltőoszlop része.  A csatlakozási lehetőségek közül a legelterjedtebb a CCS és a CHAdeMO. A Model 3 típust az előbbivel szerelik, a Model S és X-hez pedig alap tartozékként jár a CCS átalakító. Amennyiben sűrűn tapasztaljuk, hogy foglalt lenne a CCS töltő, akkor sincs gond, hiszen be tudjuk szerezni a CHAdeMO átalakítót.

Tölthetünk a Tesla saját telepítésű villámtöltő hálózatán az úgynevezett Superchargereknél. Itt jelenleg maximum 120 kW teljesítménnyel lehet tölteni, mellyel rendkívül gyorsan fel lehet tölteni az autónkat.

Ne felejtsd el a nyilvános töltők esetében az íratlan szabályt, miszerint ne töltsd az autót 80% fölé és ne hagyd a töltőn feleslegesen, ezzel megakadályozva más töltési lehetőségét!

 

6. Milyen további teendője van az ügyfélnek, ha a MAH Zrt-től vásárol?

Összességében a döntést meghozni. A többi feladatot elvégezzük, a jármű Magyarországra történő szállításától, a műszaki vizsgáztatásig, a finanszírozás és biztosítás ügyintézéséig mindent elvégzünk Ön helyett.

Ha mindezeken kívül további kérdése merülne fel, kollégáink szívesen segítenek eligazodni a folyamatokban, legyen az Model S vagy Model X, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Mudri Dániel

Tel.: +36 20 366 3447

E-mail: daniel.mudri@mahzrt.hu | info@mahzrt.hu